MORSDAG

I dag skänker vi en tanke eller firar vår Mor på vilket sätt vi själva önskar.
Och hon är värdefull. Hon har lärt dig mycket av det du kan, och hon älskar dig kravlöst.

Mina älskade barn gjorde min Morsdag till en jättefin dag!
TACK Ninnis, Lillan och Obbisen.

Glöm aldrig att jag älskar er!



Puss puss

FULL buss

Känns längesen jag var här. Var blir tiden av? Jag önskar jag inte hade velet göra allt som jag vill göra.

Men men, jag måste berätta om lördagens lilla utflykt till Bordershop.
Varje gång vi åkt på denna bussresa har det varit folk som fyllnar till .....ja alltså då redan kl halv 7 på morgonen.

Denna gången var det ett gärn killar från Staffanstorp som hamnade bredvis oss i bussen. De började med att öppna upp första ölen redan innan lilla rumpan var placerade på säten. När vi sedan stannade för att sträcka på benen och ev andra behov, så inhandlades det genast en sexpack per man av dessa herrar.

Medan vi som pensionärer hällde upp lite kaffe i muggarna när det var dags att åka vidare.
-Åh, ser ni killar, de har kaffe...... fan vad jag blev sugen. ( låt oss kalla honom Jesus )

Vi åkte en stund och sedan kom han smyglutande mot mig och trodde nog han viskade: -Får man lov och be om lite kaffe?
- Javisst bara du har en mugg så ( innebar att JAG ville inte dela mugg med denna ofräscha okända Jesusliknande lilla man/pojke ).
Varpå han genast sträckte fram en tom ölburk...-Här denna går bra!

MUMS!

För att göra en lång historia kort, så var de/han BETYDLIGT mer berusade när vi lämnade Bordershop för hemresan. Fortfarande samma platser eftersom vi är i Sverige, fan tar den som tar MIN plats.
Och betydligt högre volym på samtliga resenärer, ja nästan i alla fall.
Rena kändisresan var det. Look-a-like var där både Carl-Jan, Paolo Roberto och Jesus fick för sig att sambon var Anders Bagge ( har han i och för dig hört någon gång innan ).
-Fan du ÄR Anders Bagge!!! Du har gått ner i vikt!
Ett ständigt tjat resten av resan vad han skulle sjunga för att vinna Idol mm.

Jag såg i ögonvrån att han skrev sms, men det tog väldigt lååååång tid. Vilken hemsk ställning att sitta och skriva sms i, tänkte jag. Och så länge, men han var ju tyst i alla fall den stunden.

Men han somnade så gott..... enda till puckot som satt innanför skulle gå och kissa och körde upp rumpan i ansiktet på lille Jesus.
Vips var tjatet om Anders Bagge tillbaka......suck!

Vi fick handlat rejält och klarar oss ett tag på dessa godsaker. Jag hittade en ny blåbärslikör som jag inte smakat innan. jag som älskar blåbär!

Tilläggas ska att gänget från Staffanstorp absolut inte var otrevliga, då var det betydligt värre längre bak i bussen, men de upptäckte aldrig baggen.

Nu är det dusch och sedan film.

Tja


Vann inte

Jag kan ju inte undanhålla resultatet i vikttävlingen för er. Men jag har dragit på det....jag vann ju inte :(
Det är ju det jag säger, kvinnor HAR svårare för att tappa i vikt, speciellt efter 40.
Jajaja...säger de, hör vad jag säger men lyssnar inte. Män i nötskal alltså.

Segraren gick ned 4,8 kg, 2an 4 kg, jag inte fullt så mycket och de andra två gick upp!!! På tal om biggest looooosers!
Linda jobbade i måndags, och direkt när vår tävling var avgjord, så högg hon:-Såja mamma, du ville ju ner mer så nu tävlar du och jag fram till studenten.

Och visst har hon rätt, jag vill gå ner mer, men är ju så godissugen. Nåja som vanligt försvinner det suget ganska snabbt. Faktiskt är det borta redan. Kan vara för att jag tränade imorse. Det gör susen på onödigtätande-begäret.
Testa själva får ni se ;)



Men ett glas vin till Livvakterna är jag sugen på. Somnar väl då, det varar ju en hel timme!
Nej måste se det, kanonbra dansk serie. Det är en av sakerna danskarna kan, göra bra tv-serier. En annan sak är.......hm...........eeehhh.............kanske öl............återkommer om jag kommer på något annat.

Back to business
Tja

På´t igen

Ja då är denna ledigheten slut. Imorgon är det dags igen, denna gången en hel vecka. Men visst känns det att allt börjar närma sig..... pingst ( = Bordershop ), skolavslutningar, studentfester, midsommar och SEMESTER!

Men duggregnet som har kantat hela denna dagen gör att det känns som om det kanske inte ändå ÄR maj månad, eller ??!

Började dagen med en joggingrunda, vet ej hur lång, men 35 minuter i alla fall innan frukost. Det är så underbart skönt!

Utvägning imorgon ....hm....ska gå till jobbet så tunnklädd som aldrig förr för att väga så lite som möjligt.
Och gissa om jag är godissugen?! CHOKLAAAADD!!!
Åh den är ju tillbaks....Marabou Cocos, men bara på rulle. Kanske till helgen att det blir en liten bit.




Varför slutar de alltid med det JAG gillar mest? Kan det vara så att jag har unik smak?
Kommer ni ihåg GB glass Minto?
Nu har de försökt att göra något liknade, men den är inte i närheten!
Det var en typ Nogger, med vit cholkad som överdrag, chokladglass inuti och en härlig mintklump i mitten!
Åh vad jag saknar den!

Nej nu till lite chill i soffan innan det är dags att ladda för det stora språnget upp på vågen imorgon.
Har jag tur, alltså har de andra varit slappa och utan självdisciplin?
Jag ska nog hålla tyst nu, hoppas jag inte gått upp i alla fall, men då blir jag förvånad och förmodligen får spärras in.

Tada

Bobby på toan

Idag skulle det vara en mcdag, gräva i trädgården och joggingrunda. Vaknade när tidningskillen kom i morse, och hörde ösregnet porla så fint. Innebar att jag låg kissnödig i nästan 4 timmar och trodde att jag skulle somna gott igen. NOOOOT!
Har dessutom sovit utan "väggen" mellan oss för att sambon ska kunna bevisa att han klarar av att dela säng med någon. Men ack ...... han behöver 160 cm själv för att sova. Normalt vänder vi oss på samma yta ungefär som vi är "tilldelade" i en dubbelsäng, men inte då. Snurra på hela bredden, jaså kom det en människa i kläm, ajdå, det märkte inte jag, jag sov ju.
Därför brukar vi ha en cyliderkudde mellan oss för att jag ska kunna sova hyfsat när det är arbetsdagar. Enfaldig är jag som tror att han kanske lär sig ....gäääääääsp.

Åkte istället ner till svågern och svägerskan och kollade in deras nya hus. Inflyttning förra helgen. Hur mysigt som helst. Anor från förr och bjälkar i taket. Mysig utsikt för oss som gillar naturen mer än villaområden.
Och inne på toan var han ....Bobby. Detta underbara charmtroll som jag skulle kunna ta med mig hem direkt. En alldeles kolsvart Cairnhane. Fick reda på att han ska bortadopteras. 8 år gammal. Åh han kan vara hos mig, men jag tror inte min lilla ögonsten hade blivit så glad. Superhunden Rocky alltså. Annars passar det ju i ålder, ungefär lika många år kvar. Han var så mysig, denna black Bobby. Har aldrig haft så mysigt på en kissepaus förut.

Nu kopplar jag min lille hjältehund och traskar ut i regnet ....igen....suck. Våt hund luktar inte gott!

Snart kommer sommaren , ha förtröstan. Den är i Stockholm.


Shopping

Åh en ledig vardag! Det är inte ofta dessa klämdagar infinner sig. Men när de kommer känns lyxen påtaglig. Jag är ledig, dvs inget jobb att gå till, ingen klocka som stöter mig i huvet och säger att det är dags. Nja, inte riktigt sant, men inte innan klockan 6 i alla fall.

Idag var det shopping på Nova som gällde...Jiiiipiiiiee!!
Sonen slutar 9an om några veckor och svärsonen tar studenten samma dag, dvs Roberth behövde något fint att ta på sig, och det behövde jag också.....inte heller riktigt sant.
Men jag VILLE ha något nytt, och då skapar jag behovet på bara några få sekunder. Den tiden det tar från ögat att nå hjärnan och tänka, Ja tack, den ska bli min.

Hittade en jättefin vit klänning som blir studentfestdress, och troligen också midsommar. Om jag inte skapar ett behov.
Nej det får jag inte göra för jag har inte plats, bara lust.
Och lusten stoppade ner mer i mina påsar, och även en skjorta till sonen i den sista butiken vi var i.

Nanne är på gång på tvn strax, och jag slår vad om att hon hälsar till mig idag. Ni som inte hör det förstår inte hennes lilla tecken när hon egentligen menar: "Hej Bodil. Jag gillar dig också. Hoppas snart vi ses".

Håll utkik.

Kram kram

Meditationsrunda

Att jogga är för mig förenat med mycket njutning. För det mesta, när inte kroppen värker nämnvärt. Idag var en riktig njutning. 7,5 km avverkade jag. Fin natur runtomkring och massor med nyfikna kossor som blängde på mig.
Mötte en joggare som hade sina hundar med sig. tre stycken. En liten brun som tassade efter honom utan koppel, en vit labbe som sprang bredvid honom i koppel och en svart typ labbe som han hade kopplat i ett bälte runt midjan på sig själv. Såg ganska häftigt ut faktiskt.

En sak som slog mig var att när jag möter par som är ute tillsammans, och jag hälsar käckt ( ni vet en leende joggare kan få den lataste människan att börja motionera ), då är det för det mesta enbart mannen som svarar. Kvinnan bara blänger, precis som kossorna.
Är jag helt plötsligt en konkurrent till henne och hon tror att jag känner hennes man bara för att jag hälsar och han svarar?
Ska kanske kolla ner i marken istället och springa in i dem, men då tror hon väl jag söker närkontakt.

Var på min bror grav idag och hälsade på. Tänk att det är 20 år sen han dog.
Saknaden är så stor.

Nu blir det slappning i soffan till en film.

Tjena

Vill ha värme

Nu tycker jag det är dags att temperaturen sträcker sig på tå och når upp över 15 strecket, gärna över 20.
Vill kunna använda kjolar, klänningar och korta byxor utan att blända min omgivning.

Helgen jobb i trädgården som innehöll att kasta skräp på tippen, hämta jord och sedan idag slänga ut det över hela gräsmattan, har fått mig på en liten tanke om att kanske bo i lägenhet.
Njae, nu tog jag kanske i, marklägenhet då.

Det är inte det att jag är lat, för det tror jag nog ingen kan skylla mig för. Det är bara det att jag tycker det är så förbannat tråkigt. Kanske inte dagens jobb, men gårdagen var inte min grej. Men det är saker som behövs göras när man bor i villa, så det är bara att bita ihop.
Glömmer ju det när jag sitter på altanen och känner solens varma strålar smeka mina kropp. ekorrarna leker i tallarna, hunden ligger bredvid mig och flåsar i solen, koltrastarna hoppar omkring på gräset, stannar och tittar på mig som vore jag en inkräktare på deras territorium.

Veckan som gick var jag riktigt flitig med morgonträningen. Två morgnar var det löparskorna på och 30 min jogging, en morgon var det 50 min crosstrainer.
Det var så skönt att springa i tisdags morse. Fåglarna vaknade, ja hela naturen för den delen. Morgonljud runtomkring mig. Skulle inte få för mig att sätta en ipod i öronen och ta bort detta underbara ljud som naturen ger. Då speciellt på  morgonen när det knappt ens hörs någon bil eller annat.Torra fina vägar och alldeles vindstilla.



Torsdagens runda var värre. Jag hade bestämt mig för att lägga på lite så den blev knappt 1 km längre än på tisdagen. Det regnade, blåste och var svinkallt. Bara vind i öronen, regndroppar som blåste rakt in i hörselgången. Dvs jag hörde inget annat än kall vind och mitt eget flåsande.

Men eftersom jag har en STOR portion självdisciplin, så bangar jag såklart inte. Ringer klockan 04.45 och jag har bestämt mig för morgonträning, så får det bli så. Då är jag ju ändå väckt av klockan.

Idag var styrketräningen i trädgården, njuter nog rejält när det växer och blir grönt. Får se om jag kan få sambon med på en liten, och nu menar jag liten joggingrunde i kväll. Hade varit skönt bara som vaslappning.
Men jag skulle inte tro att det blir så.

Ner i startblocken sen inför denna kortvecka som är runt hörnet. Ska bli skönt men lite längre ledighet. Undrar om min självdisciplin räcker till lite lättja?!

Till er tjejer/kvinnor säger jag: Gå och köp lite vackra sexiga underkläder till dig själv ( inspirerad av Madde )
Och till er killar/ män: Berätta för din älskade hur mycket hon/han betyder för dig och att du gillar sexiga underkläder. Inget att hyckla om.

Som Karin Boje skrev : "Visst gör det ont när knoppar brister".
Men nu är smärtan över, för grönskan har kommit.
Njut!



Lite peppning tack

Ni kanske undrar hur det går i vår lilla vikt-tävling?

Det känns som om några av killarna har gett upp, tycker jag låter jätte bra!

Jag för min del har fastnat. men det är fortfarande 1,6 kg ner sen vi vägde in oss.
Äter inte alls det jag vill och tränar flitigt, men det sitter fast.

Skam den som ger sig.

Just för dagen är vi bara två stycken som ligger på rätt sida om invägningsvikten.
Utvägning 17/5.
Den som gått upp får skänka en flaska wiskey till segraren. De som gått ner men inte vunnit räcker med en flaska vin.

Så jag behöver lite peppning från ER mina vänner!!
Kom igen, säg till mig att jag är en skam för instruktörer med min kropp.
Att jag får ha specialsydda kläder, att jag får bada i vassen i sommar.

Eller säg som det är, att jag är snygg precis som jag är, men det är alltid kul att vinna lite god dricka!

Heja mig!


Helgen som gick flög förbi

Åh vilken underbar helg det blev.
Valborgsmässoafton i goda vänners lag men god mat och såklart lite spel.

Att det gick att hålla fokus efter ett antal glas vin och likör är ett under, men det är väl barnet inm oss som släpps loss.



Ja Jolly som flög förbi och gjorde en, nej inte stage dive, men staket dive ute på gräsmattan hade ju inte lika mycket fokus förstås.



Sen blev det lördag och upp med tuppen som vanlig. Hann göra både ditten och datten innan sambon fick båda fötterna ur sängen.
Men när klockan var 14,40 kände jag att det var dags att kolla om han levde. Ja annars fick jag ju gå till Lisbeth och Jannes fest utan honom.
Men såklart, det var ju fest på gång så det bar iväg.

Jag, Pigge, Linda, Simon och Jessica. Vi blev placerade ute ( ja partytält fanns det ).
Vi åt och drack, och blev insvepta i filtar.
Faktum är att det varså mycketfolk att vi inte fick plats någon annan stans.

Men Jessica är ju van, hon har ju suttit ute sen hon var liten, som Gunnar sa.

In kom vi så småningom och det blev mer dricka och fullt ös.



Värdparet var i stöten och alla andra hängde såklart på. Ännu har jag aldrig varit på fest hos Perssons utan att gitarren kommit fram.




Diskussioner om Canade kanske, och om tv-spel på den manliga sidan.



Och kanske tiden som dagbarn i detta hus.



Kul hade vi och vi slapp cukla hem, för banvallen hade nog inte varit så lyckat.

Sen blev det söndag och det var dags att fira Lindas fördelsedag i Stackedala. Solen sken och grönskan firade henne den också. Vilken höjdardag.



Är det tv-spels diskussioner igen?? Njae, tror inte det...




Nej Linda, det är INTE din present. Han tillhör någon annan.
Och kolla in linslusen i ndre högra hörnet....

Efter någon runda brännboll, korvgrillning, kaffe och tårta var vi ganska nöjda, och en del låtsades t o m
att de var döda. Duktig Ellie...



När vi kom hem blev det bad av hund. Alldeles svart om tassar och mage, han som brukar vara så vit och fin. Sedan en runda inne i vår häck, och så ett bad till för honom.

Soffan bänkad och Avatar i 2,45 timmar.
Ett tips.....Se den!! En riktig höjdare.

Todelido. Krama varandra.


 

RSS 2.0